Amphora Plus pizza pec na dřevo - variantu pece s kompletní izolací a korpusem z glazovaného betonu v hnědé barvě můžete postavit na jakýkoliv vlastní podstavec. Každá pec je ručně glazovaná, což dává ještě více vyniknout její kráse. Díky tomu má i každá pec jinou barevnou strukturu a odstín. Pec je dodávána v rozloženém stavu.
Varianta obsahuje:
segmenty žárobetonových tvarovek (11 ks)
kovová dvířka
keramická izolační biorohož
reflexní alu fólie
silikon
tmel
korpus z glazovaného izolačního betonu (4 ks)
teploměr se spodní stopkou (450 ° C)
základní díl komínu s klapkou
Technické parametry:
Hmotnost: 283 kg
Šířka: 804 mm
Výška: 558 mm
Hloubka: 1182 mm
Tipy a Triky:
Na ovládání pece neexistuje jednoznačný a stručný návod. Dokud se pustíte poprvé do pečení, doporučujeme nejdříve zkušebny zatopit a vyzkoušet si chování pece. Obecně však platí následující body: vlhké dřevo špatně hoří, budete déle roztápět pec a vznikne více nežádoucího kouře.při roztápění mějte dvířka otevřená, oheň potřebuje přísun vzduchu. Dvířka můžete zcela zavřít až v momentě, kdy máte v peci žhavé uhlíky.po dostatečném rozpálení pece a naakumulovaného tepla v žárobetonových tvarovkách můžete oheň ponechat v peci nebo ho vymést. V případě, že Vám ale v peci klesne teplota, budete muset oheň znovu roztopit a přerušit tak pečení.pokud je v peci živý oheň nebo žhavé uhlíky, teplota uvnitř je o cca 10 - 20% vyšší, než teplota žárobetonových tvarovek, v nichž měří teplotu teploměr.pokud pec roztopí na vyšší než požadovanou teplotu, nějaký čas potrvá, než teplota klesne.teplotu můžete snížit otevřením klapky komínu na maximum a otevřením dvířek.
Doporučené teploty pro přípravu pokrmů:
sušení bylinek, ovoce, hub 50-60 ° C
chléb 160-190 ° C
maso 200-250 ° C
pizza 280-300 ° C
Nedoporučujeme péct na roštu velmi mastné maso (prorostlá krkovice, bůček atd.. - Pouze v pekáči) a nezačne ho do velkého množství oleje či vody. Maso se nebude péct, ale dusit a vařit, navíc z něj bude odkapávat množství oleje, který se bude přepalovat. Pokud máme maso naložené v marinádě, je dobré ho před pečením jemně osušit.
Nový komentář