Pec na pizzu TUMA 100 verze B1 portál základní

Pec na pizzu TUMA 100 verze B1 portál základní

MIMOŘÁDNÁ AKCE

TUMA 100 B1

18200 Kč s DPH

Skladové číslo:

Dostupnost: Na dotaz

Výrobce: TUMA

Pizza pec TUMA 100 je o celkovém rozměru podstavy 100x100cm. Slouží k přípravě pizzy a jiných pokrmů o velikosti ohniska 74x76cm. Pizza pec portál označuje verzi s dekoračním šamotovým rámem - portálem. Jedná se o střední verzi pece TUMA. Pizza pec TUMA 100 je originální pec, vhodná pro exteriérové ​​i interiérové ​​použití na pečení pizzy, masa, ryb, chleba, koláčů a dalších pokrmů. Pece jsou vyrobeny z kvalitních žáruvzdorných materiálů a akumulačních materiálů. Proces ruční výroby pecí je založen na dlouholeté tradici přikládáme v obrazových přílohách. Manuální technologie a masivní konstrukce dává garanci vysoké akumulace, tepelné odolnosti a v konečném důsledku vysokou kvalitu při praktické přípravě jídel. Jako palivo je možné využít kvalitní suché dřevo nebo dřevěné uhlí a brikety.

 

Technické údaje:

Rozměry pece-spodní podstava: 100x100cm

Rozměry vnitřní: 74x76cm

Hmotnost pece: 600kg

Kouřovod dopojení vnitřní / vnější: 130/140mm

Počet pizzy pro naložení (ø 30 cm): 4ks

Komínová klapka - s táhlem: ano

Povrchová úprava: bílý nátěr

Délka pečení pizzy: cca 1,5 min.

Výška pece: 90 cm (rozměr je orientační protože jde o ruční výrobu)

 

Návod k použití:

Vzhledem ke skutečnosti, že výroba pizza pecí představuje vlhký proces je nutné před prvním použitím pec dokonale vysušit způsobem celodenního temperování pece na malém ohni.Dobře vysušená pec musí mít bílé ohniště a interiér pece. Až po dokonalém vysušení nové pece na minimálním ohni je možné pec ohřát na 300 ° C. K peci doporučujeme doobjednat teploměr, který instalujeme na dvířkový díl a kontrolujeme teplotu v peci. Pece jsou vyrobeny v tradiční technologii a ověřené mnohonásobnými a dhoročnými zkušenostmi. Kopulovitý tvar pece má za následek při používání a sušení vytvoření vlásečnicových trhlin na povrchu, pece což však nemá žádný vliv na její řádné používání a funkci. Vnitřní část hrubých 10cm stěn zůstává vždy neporušená.Optimální dřevo pro používání pece je suché a tvrdé (příklad dub, buk, sladké domácí dřeviny apod.). Při založení ohně je třeba zcela otevřít komínovou klapku - povytažením klapky a také otevřít spodní část dvířek pro přívod vzduchu. Vrchní část dvířek ponecháme uzavřenou. Pec postupně zahříváme po dobu 45 až 90 minut v závislosti na velikostní verze. Při vyhřátí cca na 300 ° C příp. v závislosti na požadované teploty pro konkrétní přípravu pokrmu můžeme do pece vložit surovinu pro její tepelnou úpravu. Ohniště - nářadím pro pizza pec odhrneme do zadní nebo boční části pece, kterou nebudeme využívat pro přípravu jídla. Také je možné ohniště z pece vybrat a využívat k pečení celý prostor. Žhavé uhlíky, která zůstává v peci prodlužuje interval vyhřívání pece.Pokud ohniště ponecháme v peci klapka a spodní část dvířek zůstává otevřená jako při vytápění pece. V případě, ža se rozhodneme ohniště vybrat, zabezečíme akumulaci a prodloužení intervalu pro pečení tak že zavřeme obě dvířka i komínovou klapku. Teplo které se nahromadily do šamotové masy pece je schopno udržovat pracovní teplotu na dobu 2-3 hodiny. Pec je možné používat i v základní verzi avšak je nutné zajistit, aby nedošlo k jejímu provozování pod širým nebem vícenásobným vlivům počasí jako je déšť, sníh, mráz a pod. Pec musí být umístěna a provozována na suchém místě, nebo obestavěná formou obestavby tak, aby byla zajištěna její izolace. Pokud pec není vybavena korkovou vrstvou tepelné izolace doporučujeme pro zvýšení akumulačnáho intervalu obalení její horní části do měkké minerální technické vlny o tloušťce 10cm s jednostranní fólií z vnější strany a oblepení spojů fólie slepením hliníkovou páskou. Formou následné obestavby pece uzavřeme celou pec, čímž dosáhneme dvojnásobné zvýšení akumulace pece a její zvýšenou pracovní schopnost. Tato dodatečná izolace není nutností pro provozování. Pece TUMA jsou oblíbenou, velmi vděčnou, cenově dostupnou a univerzální verzí pro pečení a grilování potravin. Verze z důvodu vysoké hmotnosti akumulační masy má 4 upevňovací oka pro manipulaci a převoz. Při přesunu na místo určení je třeba použít mechanické páky, zvedáky, válce pro posun a v případě přístupu manipulační techniku ​​která Vám umožní dostat pec na místo určení. Na druhé straně máte k dispozici hotovou plně funkční pec připravenou pro používání.

 

Příslušenství na objednávku:

teploměr dvířkový do 500 ° C - 980 KČ

komín nerezový o130mm, dl.1m - 1204 KČ (možnost prodlužovat)

stříška na komín o130mm nerez- 756 KČ 

a jiné viz v dalších produktech příslušenství  

 

Důležité upozornění!

Pece TUMA nesmí být vystaveny nepříznivým povětrnostním vlivům, jako sníh, led, déšť. Je třeba je chránit a izolovat před nepříznivými vlivy počasí formou přístřešku, obestavby příp. vakem čímž si prodloužíte životnost pece. Neodborné zacházení a manipulace s kamny se chápe jako nedodržení návodu pro používání. Pizza pec je vhodná pro používání v rozsahu typu hobby. Pro časté a profesoinálne používání doporučujeme pizza pece od výrobce Pavesi.

 

 

Nový komentář

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení